PONUDA O POSLOVNOJ SURADNJI

- DA BI SE BOLJE RAZUMJELI -

Ovaj sistem prodaje je zaštićen kao intelektualna svojina Mister DZIRLA i svako njegovo kopiranje u cjelini ili dijelovima je kažnjivo !
Kada smo krenuli u realizaciju projekta MISTER DŽIRLO PROMO ELECTRIC CAR (u daljnjem tekstu PONUĐAČ) definirali smo projektne zadatke:

1) Definirani tržišni prostor ponude je cijelo svjetsko tržište;
2) Prodajna cijena svakog MISTER DZIRLO PROMO ELEKTRICNIG VOZILA mora da je najniža na definiranom tržišnom prostoru;
3) Garancija i kvalitet moraju biti superiorni u odnosu na konkurenciju;
4) Servisi (koji su praktično nepotrebni) moraju biti dostupni i kvalitetni na cijelom prostoru gdje su korisnici ovih vozila. To se odnosi i na rezervne dijelove.
Da bi ispunili ove projektne zadatke morali smo ispuniti određene uslove. To su:
1) Formirati mrežu poslovnih partnera koji su u mogućnosti proizvesti naručene količine proizvoda traženog kvaliteta i u zadanim rokovima;
2) Da bi cijena ponuđenih MISTER DZIRLO PROMO ELEKTRIČNIH VOZILA bila najkonkurentnija (najniža), minimalna količina je morala biti 1, 000.000 (milion) jedinica, ukupno za sve ponuđene modele. Ti modeli se proizvode i isporučuju u više kontingenata;
3) Ova količina je omogućila, pored drugih faktora, najnižu cijenu, jer električno vozilo po poslovnoj filozofiji MISTER DZIRLA nije luksuz! Ono je neophodno kao hrana! Najnovija istraživanja u Engleskoj pokazuju pad prodaje električnih vozila, a 47% uzrok su visoke cijene! Uz ovakve cijene na svjetskom tržištu i vremenska i funkcionalna amortizacija el. vozila su NEISPLATIVI ( pogledati knjigu Mr Ishak Dzirlo, univ. dipl. ek. AMORTIZAZCIJA KAO FAKTOR PROŠIRENE REPRODUKCIJE, izdanje FEB 1977 god. ).
4) Bankarski sustav mora da bude samo neophodni kanal transfera novca (protočni bojler), a ne finansijer projekta INTERNACIONALNOG HOLDINGA KOMPANIJA MISTER DZIRLA, koja u svojoj dugoj istoriji NIKADA nije koristila kredit!
Pošto je eliminiran bankarski kapital posljedica je čak 37,4% NIŽA CIJENA, jer PONUĐAČ ne treba da plaća cijenu bankarskog kapitala! Zašto?
Postoje 3 razloga: 1. Ne postoji jedna banka koja može kreditirati projekat ovakve količine i obima, znači treba više banaka!
2. Bankarske garancije su toliko velike da je potpuno neisplativo (stara otrcana priča hipoteka odnosa 5:1);
3. Kamate i zalihe praktično pojedu profit
Pa ko finansira realizaciju projekta MISTER DZIRLO PROMO ELECTRIC CAR?

Pa kupac i to vrlo rado. Zašto?

Pa proces je vrhunski transparentan, jer primjenom poslovne filozofije MISTER DZIRLA, PONUĐAČ to omogućava!
Nema ništa sakriveno, sve je dostupno i kupcima i interesentima (aplikantima)!
Iz postavljenih projektnih zadataka proizilaze i pravila u komunikaciji između PONUĐAČA i Vas kao potencijalnog kupca.
Znači, poslovna filozofija MISTER DZIRLA je vrlo jednostavna: bolje ponuditi najnižu cijenu proizvoda i usluga i imati stalni i nezaustavljivi rast tržišnog učešća (rast prodaje), nego držati proizvode na zalihi. Iz tog razloga MISTER DZIRLO PROMO ELEKTRIČNA VOZILA se proizvode samo za POZNATOG KUPCA (unaprijed prodati)!
Zato sa velikim zadovoljstvom možemo reći: AKO U CIJELOM SVIJETU PRONAĐETE ELEKTRIČNO VOZILO SA SLIČNIM PERFORMANSAMA, A NIŽOM CIJENOM – VRAĆAMO RAZLIKU U CIJENI! Još se niko nije javio – mi i dalje čekamo!
Dakle formula je:
1) VELIKA SERIJA;
2) ELIMINIRACIJA BANKARSKOG KAPITALA;
3) ELIMINICIJA ZALIHA
POSLJEDICA?
NAJNIŽA CIJENA= NAJVEĆA TRAŽNJA
Dokaz: prvi kontingent od 4000 vozila je skoro popunjen aplikacijama.
( Napomena: za drugi kontingent ćemo objaviti početak prijema aplikacija sa definiranim uslovima)!
Procijenite sami da li je ova poslovna filozofija pametna!
To je poslovna filozofija MISTER DZIRLA: MISTER DZIRLO je uvijek u MISIJI ZAŠTITE INTERESA KUPCA! Kupac na gubi bankarsku kamatu za vrijeme dok kupuje svoje MISTER DZIRLO ELEKTRIČNO VOZILO! DOK KUPUJETE EL.VOZILO – VI ŠTEDITE!!!
Ona grupacija zainteresiranih koji su iz kategorije APLIKANATA (INTERESENATA) dobili status kupca (izvršili uplatu ili počeli da plaćaju rate SAMOKREDITA, u periodu dok čekaju na isporuku svog plaćenog modela ne gube ništa!
Zašto? Novac koji su uplatili za vozilo ima isti status štednje i za to vrijeme PONUĐAČ im obračunava bankarsku kamatu koju im plaća kroz umanjene fakture vozila po njegovoj isporuci!
Ova privilegija za kupca je prisutna prvi put u svijetu! Mister Dzirlo pomjera granice biznisa, jer time je kupac transformiran u poslovnog partnera! Znači, to je potpuno novi revolucionarni odnos KUPAC – PRODAVAC. Sto pjesnik reče : …koliko se sjećam iz prošlih dana u gori raste jedan cvijet. Taj cvijet svugdje uspijeva i zove se …. PREOKRET! Zašto preokret? Pa bolje investirati u kupca, jer taj kupac dovede tri nova kupca! Da li je to ok!?
Napomena: citati pjesnika oplemene SUHOPARNOST PONUDE! Uostalom TESLA ne bi bio TESLA da nije bilo GETEA!
To se odnosi i na one kupce koji su se odlučili i na samokreditiranje!
Znaci dok plaćate rate – VI ŠTEDITE!
Poslovna filozofija MISTER DZIRLA nije da fascinira kupce velelepnim zgradama, mermernim stubovima, pozlaćenim šalterima…..To je spoljni sjaj ali ne znači da i za takve ne važi pravilo: SPOLJA JADAC, A UNUTRA GLADAC! Mnogo smo mi takvih firmi dočekali, a još brže ispratili!
Mi smo oni koji poslovnom ideologijom svakog normalnog čovjeka dobiju kao podršku i saveznika u realizaciji projekta! Zašto!?
Prošla su vremena impresioniranja kupca vizualnim efektima, sada je vrijeme uspješnih poslovnih ideologija! Teleportirana informacija, zahvaljujući internetu sve mijenja – uspostavljaju se nova pravila, jer u isto vrijeme SVI SVE ZNAJU!
E, tu smo u svijetu broj 1! Zato imamo stalni rast naše MISTER DZIRLO planetarne familije (NAJBRŽE rastuća familija u svijetu)!

MI NISMO GRUPACIJA – MI SMO FAMILIJA – Naš kupac nije osoba koja daje novac da nešto od ponuđenog kupi, ona je osoba koja je naš stalni poslovni partner i pripadnik naše familije, jer dijeli istu ideologiju biznisa!

 

POSTUPAK KUPOVINE MISTER DZIRLO PROMO ELECTRIC CAR


Svi zainteresirani primaoci informacije o Mister Dzirlo promo electric car su podijeljeni u dvije grupe:

A) APLIKANTI (INTERESENTI);
B) KUPCI (oni APLIKANTI koji su izvršili uplatu cijelog iznosa ili uplatu prve rate, ako se samokreditraju).

APLIKANTI su svi oni koji su tražili i primili PONUDU, proučili je, odabrali proizvod i potpisali ugovor o isporuci.

Kada aplikant dobije obavijest od PONUĐAČA da je njegova aplikacija prihvaćena, to jest da je njegov odabrani model uvršten u proces proizvodnje, obezbijeđen transport u kontingentu i određen termin isporuke, tada PONUĐAČ daje saglasnost APLIKANTU da izvrši uplatu. Dozvola plaćanja važi 3 dana od dana davanja saglasnosti. Ako se propusti ovaj termin PONUĐAČ ustupa pravo uplate slijedećem APLIKANTU.

Poštivanjem ove procedure izbjegnuti su bilo kakvi nesporazumi. Jest da je malo procedura, na prvi pogled komplikovana, ali što reče Mister Dzirlo … biznis uspjeva kada je na početku mnogo problema, jer to je garancija da ih na kraju nema, a ne obrnuto!

OSTVARENJE PRAVA NA SUBVENCIJE

INTERNACIONALNI HOLDING KOMPANIJA MISTER DZIRLO USTUPA PRAVA NA SUBVENCIJE U KORIST KUPCA.
Prava na subvencije ostvaruju u EU sva pravna i fizička lica. Znači, ako ste kupac iz zemlje, članice EU prava na subvenciju ostvarujete u iznosu od 100% vrijednosti subvencije, jer PONUĐAČ USTUPA TA PRAVA KUPCU.

U BiH stvari stoje drugačije:

Ako ste prijavljeni u entitetu RS ne ostvarujete prava, jer ih entitetska vlada ne daje.
Ako ste prijavljeni u Federaciji ostvarujete prava na subvenciju ako ste fizičko lice i to u 100% iznosu, jer PONUĐAČ USTUPA TA PRAVA KUPCU.

ISPORUKA ELEKTRIČNIH VOZILA PO ŽELJI KUPCA


Mnogi INTERESENTI žele električno vozilo po svojoj želji! Žele vozilo sa većim dosegom, većim brzinama itd.. Mnogi zainteresirani nam pošalju fotografiju ili video! Svako to vozilo smo u mogućnosti isporučiti po najpovoljnijim uslovima u svijetu!
AKO DOBIJETE PONUDU POVOLJNIJU OD NAŠE, SA NIŽOM CIJENOM, ZA TO ISTO VOZILO, MI VAM VRAĆAMO RAZLIKU U CIJENI!!!!

ŠTA ULAZI U PRODAJNU CIJENU VOZILA


Imamo mnogo upita šta ulazi u cijenu vozila? U prodajnu cijenu vozila ulazi:

1) Proizvodna cijena vozila;
2) Troškovi transporta;
3) Troškovi carine, ako je ima;
4) Troškovi PDV, DDV, DDH, AFA…. (to su porezi na dodanu vrijednost, različiti su procenti i nazivi od zemlje do zemlje);
5) Troškovi homologacije;
6) Troškovi špediterskih usluga:
7) Troškovi prvog servisa.

GARANCIJE


Garancija na MISTER DZIRLO PROMO ELEKTRIČNA VOZILA su vremenske 3 godine i funkcionalnih 100 000 pređenih kilometara!


SERVISI


Svaki kupac našeg vozila prilikom preuzimanja vozila postaje i vlasnik knjižice u kojoj su naznačeni svi ovlašteni servisi kao i spisak sa lokacijama punionica!

Napomena: Ova ponuda važi za prvi kontigent. Ako ponuda nije prihvaćena u roku od 10 dana od prijema, njena važnost prestaje, jer time primalac ponude odustaje od kupovine i svoje mjesto ustupa slijedećem INTERESENTU sa liste čekanja. To je neophodno, jer sistem prodaje se zasniva na proizvodnji vozila za POZNATOG KUPCA.

SPECIJALNA VOZILA


Po VAŠOJ želji isporučujemo i specijalna električna vozila za invalide, domove zdravlja, pošte, vozila za snabdijevanje itd.
Normalno, vozila nabavljamo pod najpovoljnijim uslovima, uz već naše staro pravilo: IMATE POVOLJNIJU PONUDU (koja nije fingirana) VRAĆAMO RAZLIKU U CIJENI!SAMOKREDITIRANJE


Ako želite isporuku vozila sa plaćanjem u ratama, imamo opciju da Vam ponudimo SAMOKREDITIRANJE!
Princip je jednostavan:
1) Sami određujete iznos i broj rata;
2) Po uplati zadnje rate isporučujemo traženo vozilo;
3) Na svaku uplaćenu ratu plaćamo bankarsku kamatu čiju vrijednost oduzimamo od vrijednosti fakture.
Svim zainteresiranim za ovaj vid nabavke vozila na njihov zahtjev šaljemo ugovor o SAMOKREDITIRANJU.
(Ovaj sistem prodaje je zaštićen kao intelektualna svojina Mister DZIRLA i svako njegovo kopiranje u cjelini ili dijelovima je kažnjivo.

 

ZAKLJUČAKITINIRER (REDOSLIJED POTEZA) ZA NABAVKU
MISTER DZIRLO PROMO ELECTRIC CAR:

1) SLANJE ZAHTJEVA ZA PRIMANJE PONUDE ( zahtjev za ponudu kao i korespodencija se isključivo vrši preko email adrese infodzirlo@gmail.com
2) PROUČITI PONUDU I TRAŽITI EVENTUALNA OBJAŠNJENJA ZA NEJASNOĆE
3) SKLOPITI UGOVOR
4) PO ODOBRENJU PLAĆANJA IZVRŠITI UPLATU
5) PRATITI FAZE PROCESA PROIZVODNJE I ISPORUKE SVOG VOZILA
6) BITI U STALNOM KONTAKTU SA PONUĐAČEM
7) PREUZETI VOZILO NA DOGOVORENOJ DESTINACIJI